brevet : paard rijklaar maken

Vorig jaar zijn we voor de eerste keer gestart met dit brevet.
Het was onmiddellijk een groot succes met veel deelnemers.

Ondertussen is voor sommige al wel gebleken dat dingen op papier er soms makkelijker uitzien dan in werkelijkheid is 🙂

Eerst moeten we natuurlijk dat halster juist kunnen knopen. Het lijkt misschien makkelijk, tot je merkt hoe snel je een knoop verkeerd maakt. En wat kan er allemaal gebeuren met een fout geknoopte knoop.

Een pony uit de wei halen lijkt helemaal niet moeilijk. Tot er 2 andere deugnieten van pony’s zich komen moeien, of dat je paard helemaal geen zin heeft om vandaag te komen, of dat hij zo benieuwd is of je koekjes bijhebt dat hij heel de tijd naar je handen komt.
Daarom gaan we dit jaar nog meer tijd steken in het gaan halen van je paard of pony. Hoe doe je dit op een veilige manier, hoe hou je op een veilige manier de andere paarden op een afstand, wat doe je als het niet onmiddellijk lukt, … dit en nog vele vragen zullen tijdens de sessies van dit brevet duidelijk worden.

Daarna gaan we ons paard poetsen. Maar hoe doen we dat juist, en waarom doen we het het beste op deze manier? En welke borstel gebruiken we best eerst, welke daarna en welke laatste. Welke borstels zijn er nog allemaal? Dit en nog veel meer zien we hier ook.

Als laatste gaan we ons paard opzadelen. Hoe noemen juist alle delen van dat zadel nu weer. Wat is het verschil tussen teugels en beugels 😉 waarom moeten we zorgen dat onze onderlegger juist op dat paard ligt, … En als we uiteindelijk dat zadel hebben kunnen leggen, hoe verstellen we de stijgbeugels … als ze al aan het zadel hangen hahahaha.

Je merkt het al wel, meer dan dingen genoeg om tijdens 7 weken te zien. De laatste les zal een herhalingsles zijn. Zo kan iedereen nog een laatste maal oefenen voor we het voor echt gaan doen.

Als je slaagt voor dit brevet, mag je, na afspraak, een half uurtje vroeger naar je les komen om je pony al klaar te maken. Zo hoeft dit niet meer tijdens de lesuren te gebeuren. Je werkt dit half uur zelfstandig, enkel in noodsituaties wordt er ingegrepen.

Bij voldoende interesse (minimaal 4 kinderen om simulaties te kunnen houden) zullen voor het winterseizoen 2016-2017 datums voorzien worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s