Paardrijlessen

Al onze lessen worden gegeven in ontspannen en familiale sfeer. Geen druk, geen verwachte prestaties, maar toch voldoende uitdagingen.

Er zijn 3 basisniveau’s waar je in kan doorgroeien.

START :
DSC_0373Iedereen start in een of meerdere privé lessen, al naargelang de ervaring. In deze lessen wordt de basis gelegd van het grondwerk en het rijden. Hier wordt er gekeken of je je paard veilig kan verzetten van punt A naar punt B, leer je je paard veilig en netjes poetsen en opzadelen, en leer je de beginselen van het grondwerk en het rijden. Heb je reeds rijlessen achter de rug, bekijken we hier of je ook je grondwerk zelfstandig kan. Het kan zijn dat het noodzakelijk is eerst enkele lessen hier aandacht aan te besteden alvorens je een stapje verder kan. In deze lessen wordt er gereden worden terwijl je wordt vastgehouden. Dit wil echter niet zeggen dat je saaie cirkeltjes moet lopen, je zal er van versteld staan hoe veelzijdig we de oefeningen kunnen maken. Op het einde van deze lessen ga je ter voorbereiding soms wel alleen rijden.

TWIN :
DSC_0284Als blijkt dat je voldoende kennis hebt opgedaan om je veilig naast en op je paard te begeven kan je doorstromen naar TWIN-lessen. Op dit moment ga je samen met 1 andere ruiter de les in. Dit om de onafhankelijkheid van de ruiter aan te moedigen, en om een grotere uitbreiding aan de oefeningen te geven. Hier is het de bedoeling dat je leert omzelfstandig te werken met je paard. Langzaam bouwen we dit op. Als je je veiliger voelt aan een touw voor een bepaalde oefening kan je dat gerust vragen. De bedoeling is dat je je comfortabel voelt in je onafhankelijkheid.

GROEP :
Als je ook dat voldoende onder de knie hebt stroom je door naar de groepsles. In deze les zitten 3, maximum 4 ruiters. Hier worden de uitdagingen groter en de oefeningen al iets moeilijker. Van iedere ruiter wordt verwacht dat ze de basis van het grondwerk individueel onder de knie hebben, en zelfstandig op een veilige manier met de paarden kunnen rijden.
Ook al kan het zijn dat je voor bepaalde oefeningen nog even wat meer hulp nodig hebt, gaan we er vanuit dat je hier 80% van de les alleen aan de slag kan, en dat hier aan de verfijning wordt gewerkt. Het niveau wordt omhoog gehesen en het tempo indien mogelijk een beetje verhoogt. Hier verwachten we een grotere nauwkeurigheid. We willen niemand meer horen ‘roepen’ (zonder geluid); maar hopen dat iedereen leert ‘fluisteren’.

PRIVE :
Ben je doorgegroeid naar een hoger niveau, maar wil je een persoonlijke spurt maken, dan kom je in een privé les helemaal aan je trekken. Jij geeft aan aan welk deel je wil werken (grondwerk, freestyle rijden, vrijheidswerk of finesse rijden); en we gaan een gans uur met dat thema aan de slag. Ideaal voor wie een boost aan z’n horsemanship wil geven.

DSC_0330

In welk niveau je ook zit, en met hoeveel je in de les ook zit (maximum 4 personen); er wordt steeds zoveel mogelijk rekening gehouden met je gevoel. We gaan nooit iemand dwingen om sneller te gaan dan hij of zij zelf wil, maar gaan je wel altijd aanmoedigen om je grenzen te verleggen. Want zo lang je in je comfort zone zit, of er te ver van weg leer je niets bij. Enkel wanneer je er net buiten zit, kom je voorruit.

Voor meer informatie over onze lessen, kan je steeds een mailtje sturen naar info@equifeeling.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s