Intensive Course

Ben je tenminste 12 jaar of ouder, dan kan je met een intensive course je horsemanship een ware boost geven.

3 dagen lang gaan we ons verdiepen in de 4 onderdelen waar we ons in specialiseren.

DSC_0002Op dag 1 werken we rond het thema grondwerk. Zowel aan de lijn als in vrijheid. Elke sessie begint met een theoretisch gedeelte. Hierin bekijken we de oefeningen die we later in de praktijk gaan uittesten. Nadien gaan we naar de paarden en krijgt iedereen een individuele les. De andere kijken als toeschouwer mee om zo alsnog een hele boel te leren.

 

DSC_5681Op dag 2 werken we rond het thema rijden. We starten met het freestyle rijden. Dit is het rijden met het halster, met lange teugel, en als je meer gevorderd bent zelfs zonder halster of teugels. Na het freestyle rijden verdiepen we ons in het finesse rijden. Of nog, het rijden met gevoel. We gaan op zoek naar de verzameling en de souplesse, naar de harmonie met ons paard. Het samen 1 zijn met je paard. Wees voorbereid, neem je teugels op, …, en dans, …, samen met je beste vriend, je paard.

 

Op dag 3 gaan we overlopen wat we reeds hebben gezien. Iedereen kiest er een onderdeel uit waar hij of zij van wil weten hoe ver je staat, hoe je persoonlijke niveau is. We bekijken even hoe deze auditie gaat verlopen, hoe we het gaan aanpakken. Daarna gaan we terug naar onze paarden en krijgt iedereen een persoonlijke begeleiding om een zo mooi mogelijke prestatie neer te zetten. Niemand is beter of slechter dan iemand anders. Er telt maar 1 regel : Probeer niet beter te zijn dan een ander, maar probeer de beste te zijn van jezelf. Je kan niet beter zijn dan je beste ik.

DSC_0207

 

Op deze 3 dagen wordt er geleerd, gekeken, geluisterd. Iedereen leert van iedereen. Alles wordt gefilmd en nadien terug bekeken. Iedereen komt deze opleiding zichzelf even tegen, hoe confronterend ook. En op het einde passen alle puzzelstukjes in elkaar. De band wordt sterker, vriendschappen worden hechter. En dit met respect voor mens en paard.

Voor meer informatie kan u steeds een mailtje sturen naar info@equifeeling.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s